ancora        Am pe acest site si o sectiune dedicata scoicilor, de care eu sunt fascinata si nu ma pot opri sa le adun de pe plaja (uneori imi exasperez iubitul cu aceasta indeletnicire, probabil mai adecvata copiilor decat adultilor!).

Bijuteriile realizate din aceste materiale naturale si absolut superbe te duc cu gandul la vacanta, la mare, la soare, la plaja si iti transmit romantism, un pic de salbaticie si senzatie de libertate.

Adun si primesc de la prieteni multe scoici frumoase, unele chiar sparte, dar din care poti realiza cu succes bijuterii unice. Eu insami am adunat, in cele 3 zile petrecute anul acesta la mare, un cos plin si cu greu m-am oprit din adunat: cum ziceam ca nu iau, cum dadeam cu ochii de alta superbitate….. si tot asa. Chiar, la un moment dat, in timp ce era in mare, un val mi-a aratat ca la piciorul meu se afla o cochilie mare cat pumnul si in culori minunate. Am bajbait pe fundul marii, prin nisip, pietre si alte scoici, si am gasit acel melc: era magnific! Mare, niste culori superbe, dar soc: proprietarul era inauntru, viu si nevatamat. Asadar, a trebuit sa ma despart de acea cochilie deosebita. L-am aruncat in mare, cat mai departe de oamenii care l-ar putea sacrifica pentru locuinta lui superba! Dar n-as suporta ca pentru o bijuterie sau decoratiune sa sacrific o vietate! (De aceea nu cumpar si nu port haine/lucruri din piele sau blana naturala!) Deci cei care veti purta bijuteriile realizate de mine puteti sta linistiti: scoicile le-am gasit pe plaja sau in mare, dar fara molusca aferenta inauntru! Eu chiar sufar cand vad scoici sparte si crapate, sau cand sunt nevoita sa calc pe ele, neavand alt mod de a traversa plaja.

        Si daca tot vorbim de aceste dragalase moluste aflate in casutele lor rezistente, sa nu uitam ca perlele sunt produse de anumite categorii de scoici, si anume, cele care secreta un material special: sideful. Cel care are o stralucire aparte, care este data de cristalele microscopice aliniate perfect. Iar daca vorbim despre sidef, sa stiti ca in trecut, in Asia, acesta era considerat un simbol al nobilimii. De asemenea, despre el se spune ca atrage bogatia, banii, norocul si chiar prosperitatea.

       Nu stiu daca purtarea bijuteriilor din scoici atrage ceva bun dupa sine, dar am convingerea ca ele vor atrage priviri admirative si ca vor aduce un plus de frumusete fiecarei femei in parte. Poate e magie, poate e dragostea de frumos, poate amandoua….