Si a mai trecut un Craciun! La fel de porcos ca si multe altele pe aceste meleaguri, sarace de altfel! Ma rog, sarace, dar care musai sarbatoresc prin taieri de porci, vite sau alte oratanii, unde pomana porcului este eveniment caritabil pentru toti vecinii. Este acum asa o intrajutorare fenomenala intre consateni, ceva teribil! Normal pana la urma, ca doar nu o sa-ti lasi vecinul la greu: are si el nevoie de ajutor la taierea godacului, dar si la golirea ibricului de tuica fiarta! Si cum ar fi sa-ti puna femeia ta pe masa o salata de legume sau vreo conopida pane!? Ce si-or zice unii: „Suntem barbati adevarati! Doar nu vreti sa traim cu frunze si seminte! Si pana la urma ce barbat e ala care nu ragaie sanatos dupa o masa plina de carnuri si nu e beat mort dupa cativa litri de bautura curata si neindoita cu apa?”

        De ce nu reusim sa avem noi magie, iubire si alte momente de neuitat? Simplu: pentru ca pe noi – romanii, in aceasta perioada, nu ne preocupa decat burta! Mancare si bautura! Daca avem aceste doua componente, nimic nu mai conteaza si ne declaram fericirea! Da: fericirea noastra are gust de sorici si miros de palinca!

        Cu oricine discuti inainte de Ajun afli cat este de chinuit, cum tine el post si are grija sa nu se atinga de carne si alte alimente pacatoase, dar il intalnesti prin supermarket-uri unde se bate cu altii ca sa-si umple cosul exact cu „porcariile interzise”, ca de, urmeaza destrabalarea sfanta: masa de Craciun, unde totul iti este permis, unde recuperezi intr-o seara toate zilele in care ai postit si ai poftit la grele alimente.

        N-au romanii bani? Asta nu o pot crede! Cum de ce? Ca vad cum ies din magazine cocosati de atata mancare si bautura, ca duc batalii crunte printre rafturi si lasa in urma alimente ravasite peste tot, ca aflu cum in spitale, in zilele de sarbatori, oamenii sunt internati pentru ca au mancat sau au baut in exces.

        Si apropo de excese, in rarele momente cand deschid televizorul sau in pauzele publicitare de la radio, constat cum reclamele preponderente de dinaintea sarbatorilor fac referire doar la medicamentele ce-ti permit sa mananci oricat fara sa-ti fie rau, fara sa-ti afecteze ficatul, bila si alte cele. Sincer, nu inteleg cum de inca nu s-au pus pe piata si medicamentele ce-ti permit sa bei fara masura, ce-ti vor proteja ficatul de tarie si creierul de mahmureala! O bila neagra pentru industria farmaceutica!

        Sper ca mai marii industriilor alimentare isi dau seama ca fara o sustinere ferma a cercetarilor si a lanturilor de farmacii oamenii nu vor cumpara prea multa mancare si bautura! Asadar, asteptam infratirea intre cele doua domenii, iar la pachetele de ceafa de porc si sticlele de bautura medicamentele sa fie oferite gratuit, bonus pentru cat efort vor depune in devorarea lor.

        Grea e viata asta cu atatea Sarbatori!

        Intremati-va repede, ca vine Revelionul! Moment de cumpana, dar nu intre ani, ci intre grasimi, dulciuri si alcool! Echilibristica intre mancare, bautura si medicamente! Bafta sa aveti, ca de pofta nu duceti lipsa!

Craciun romanesporc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *