Azi, n-am de lucru si deschid email-ul sa mai citesc si eu stirile, proaste si ingrozitoare evident (si clar nu au legatura cu Halloween-ul ce a trecut nu de mult!). Printre ele, isi iteste capul un tabel, cu noile tarife RCA! Cosmarul tuturor! Stiu! L-am ignorat vreo jumatate de ora, ca n-am vrut sa ma enervez (de, am si eu o vechitura de masina!) si totusi…. ia sa vedem ce le-a mai clocit mintea!

          Incep sa ma afund in lectura matematica, uitandu-ma direct la randul cu capacitatea cilindrica a masinii mele: 1201-1400. Opa, constat ca e importanta varsta mea. De ce? Eu oricum nu conduc. E adevarat ca am carnet (cred ca a si expirat intre timp, dar cui ii pasa?!?)! Imi aduc aminte de alte prietene ce au masina, dar nu au avut si nu au intentia sa-si obtina carnetul. Deci care e logica in chestia asta cu varsta? Ia sa ne gandim putin…. Ma, incep sa ma prind! Daca nu ai carnet, dar ai masina, in functie de varsta, esti mai precaut sau nu, atunci cand iti alegi…. soferul! Daaaaa…. E clar ca asa e! Daca ai 20 de ani, precis il vei lasa pe prietenul tau de aceeasi varsta cu tine la volan! Doar nu o sa-l lasi pe taica-tu care ti-a cumparat masina si iti plateste si benzina. Si nici pe bunica-tu ce n-are decat 60 de ani si a fost instructor auto… Sigur tu vei lasa doar un inconstient ca tine la volan! Cum nu esti inconstient? Ba da, esti! Uita-te pe tabelul elaborat de Ministerul Finantelor, unde este evident ca daca ai sub 25 de ani esti un incompetent incontrolabil. Doar de aia RCA-ul tau va fi mai scump ca al meu cu cca 38%!!!! Si bine iti face! Daca esti tanar! Asa iti trebuie! Nu mai comenta si ai rabdare sa imbatranesti! Odata cu varsta, macar RCA-ul  se mai domoleste!

          Acum sa-l lasam pe el si sa trecem la tine: ce daca esti o tipa cu masina, dar n-ai carnet? Important este ca tu esti proprietara ei, te plimbi cu ea in permanenta, te simti copilot si dai indicatii. Cu siguranta faci asta! Si abia de aici incepe diferenta: ca daca ai sub 25 de ani, indicatiile tale sunt de tot…., ma rog, ….., sunt proaste! Alta treaba e cand ai 40 de ani sau chiar mai mult! De ce? Dracu stie! Dar probabil experienta acumulata in totii ani in care ai urlat BOULE, NU VEZI CA VINE ALA?; UNDE NAIBA TE GRABESTI ASA?!?; VAI CE JEG E IN MASINA ASTA! si CINE DRACU M-A PUS SA MA MARIT CU UN DOBITOC CA TINE! isi spune cuvantul. Toate acestea, dupa niste ani, devin nepretuite in ochii asiguratorilor.

         Buuun! Iar acum sa aflu si eu cam cat ma va costa pe mine asigurarea: reiau randul – capacitatea 1201-1400 – si caut varsta mea, adica 45 de ani. SOC! Daca ai intre 25-31 de ani, 41-50 de ani sau peste 60 de ani, se pare ca n-ai voie sa ai masina!!!! Cum de ce? Pai daca ministerul nu le-a introdus in tabel, inseamna ca asa e! Vai de mine!!! De 5 ani sunt in ilegalitate! Sunt o infractoare si asa voi ramane pana la 50 de ani. Tot e bine ca ma voi potoli o vreme, mai precis intre 51 si 60 de ani. Daca o sa mai fiu in viata dupa varsta de 60 de ani, promit sa va tin la curent cu activitatea mea: infractionala sau nu!

RCA-ul bata-l vina!
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *