Nu stiu daca si voua, in timpul scolii, vi s-a cam inoculat ideea ca ziua femeii ar fi de fapt ziua mamei. Bine, poate si a “tovarasei”/doamnei educatoare, invatatoare sau profesoare. Dar cam la acestea se rezuma sarbatoarea in sine atunci sau, cel putin, eu asta am retinut. copil fiind, ca 8 Martie este ziua mamei! Nici prin cap nu-mi trecea ca daca o sa mai cresc o sa fie si ziua mea. Nu! Ma gandeam ca va fi si ziua mea, doar dupa ce voi avea copii, ceea ce asa am si simtit: aceasta zi a primit o alta semnificatie pentru mine abia dupa ce am nascut prima oara! Parca brusc a devebut si ziua mea. Si totusi, nu este asa! Chiar deloc! Este o perceptie total gresita, inoculata, mai ales copiilor, intr-un mod defectuos.

        Vorbind cu unul si altul, am constatat ca mai exista si o categorie de barbati ce considera aceasta sarbatoare ca fiind una comunista, desi nu este intru totul adevarat (chiar daca are o oarecare tangenta), dar nu cred ca e corect sa nu sarbatoresti femeia, doar pentru ca ar putea fi o creatie a unora sau altora. Pana la urma, important este despre ce este vorba si nu cine si cum a initiat aceasta.

        Dar, sa revenim la ceea ce incercam sa va spun, si anume faptul ca mi se pare o nedreptate sa crezi ca 8 martie este doar ziua celor care sunt mame! Tare imi doresc ca femeile din lumea intreaga sa simta ca sunt sarbatorite in aceasta zi, ca sunt apreciate si iubite, si sa fie convinse ca nimeni nu imparte femeile in doua categorii: mame si celelalte. Credeti ca daca nu sunt mame (din zeci de motive si in cele mai multe cazuri impotriva vointei lor), acele femei nu au multa iubire de oferit sau nu au suflete minunate? Cred ca niciunul dintre voi – barbatii – nu a gandit vreodata asa ceva! Sper ca azi, 8 Martie, veti arata apreciere, iubire si mult respect absolut tuturor femeilor din viata voastra, ca veti realiza ce fiinte speciale sunt, ca viata ar fi pustie fara ele si ca fiecare este speciala pentru voi!

        Ar fi bine ca ziua asta sa-i faca pe barbati sa analizeze daca nu cumva au ranit o femeie, fizic sau psihic, si daca da, sa incerce sa indrepte greseala, sa realizeze gravitatea gestului si sa-si promita ca nu o vor mai face! Sa inteleaga si faptul ca le pot celebra cum cred ei mai bine, dar ca ele prefera sinceritatea si respectul, oricarui cadou de pe lumea aceasta! Asadar, oferiti-le ceea ce-si doresc, alaturi de toata dragostea si pretuirea voastra si veti vedea cum vor inflori, cum veti primi inapoi mult mai mult decat le-ati daruit.

        Poate ar fi bine sa descoperiti frumusetea fiecarei femei, pentru ca fiecare o are ascunsa intr-un coltisor de zambet, de suflet, de privire, de atingere, de bunatate, de dragoste si mai ales de sacrificiu… Femeia este capabila de o multime de gesturi mici, dar extrem de importante, ba chiar de toate acestea la un loc si nu cere lucruri marete in schimb: doar sinceritate, dragoste si respect, adica ceva la indemana fiecaruia dintre voi, fie tanar sau batran, bogat sau sarac. Asadar, ele fiind la indemana fiecaruia dintre voi, nu fiti zgarciti si faceti, incepand de anul acesta, cele mai frumoase cadouri de 8 Martie, neaparat impachetate in priviri tandre, gesturi delicate si multa dragoste!

Ziua femeii… nu a mamei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *