A fost odata ca niciodata, un cuplu de indragostiti care a decis ca in jurul datei de 16 august – ziua lui de nastere – sa descopere cateva locuri noi si asa au ales traseul Reading – Bath – Bristol si inapoi acasa.

Pentru ca fiecare oras are istoria si farmecul lui, voi face postari separate despre fiecare, dar aceasta va fi dedicata orasului Bath, deoarece, asa cum veti vedea, aici s-a intamplat ceva special.

Despre Bath se spune ca este cel mai mare oraș din comitatul  Somerset – Anglia, cunoscut și numit după băile sale construite de romani. Bath se află în valea râului Avon, la 97 mile (156 km) vest de Londra și 11 mile (18 km) sud-est de Bristol. Orașul a devenit un sit al Patrimoniului Mondial în 1987, iar ulterior a fost adăugat la sit-ul transnațional al Patrimoniului Mondial cunoscut sub numele de „Marile orașe balneare ale Europei” în 2021.

Bath era un centru balnear cu numele latin Aquae Sulis („apele din Sulis” – c. 60 d.Hr.) atunci când romanii au construit băi și un templu în valea râului Avon, pentru ca izvoarele termale erau cunoscute chiar înainte de acea perioada. În martie 2012, un tezaur de 30.000 de monede romane de argint, una dintre cele mai mari descoperite în Marea Britanie, a fost dezgropat într-o săpătură arheologică. Monedele, despre care se crede că datează din secolul al III-lea, au fost găsite la aproximativ 150 m de băile romane.

Bath Abbey a fost fondată în secolul al VII-lea și a devenit un centru religios; clădirea a fost reconstruită în secolele al XII-lea și al XVI-lea. Majoritatea clădirilor din Bath sunt făcute din piatră locală, de culoare aurie și multe datează din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Stilul dominant de arhitectură este Georgian – acest stil a evoluat din stilul renașterii palladian care a devenit popular la începutul secolului al XVIII-lea, iar cele mai renumite cladiri sunt Semiluna Regală, Circul, Sala Pompelor și Sălile de Adunare.

Bath este înconjurat de dealuri de calcar, deoarece este aproape de marginea de sud a Cotswolds, o zonă de o frumusețe naturală remarcabilă, iar acesta are peste 6 milioane de vizitatori anual, ceea ce îl face unul dintre cele zece orașe englezești vizitate cel mai mult de turiști.

Cei doi indragostiti s-au cazat in Bath pentru doua nopti, unde s-au simtit extraordinar, fiind o zona extrem de linistita, cu un peisaj de poveste si unde doar sunetele din natura le-au asigurat un fundal sonor incantator. In acest cadru mirific, in care amandoi se bucurau de prezenta celuilalt, el si-a dat seama ca acesta ar fi cel mai potrivit moment in care sa scoata la iveala inelul cu piatra verde, pe care il tot purta de ceva vreme cu el, si i-a facut iubitei lui o cerere in casatorie inedita, care sa incununeze cei 11 ani de relatie… Pentru un moment, ea a fost extrem de emotionata si a lacrimat un pic, dar doar de bucurie si surprindere. Cu inel si fara, cu acte si fara, ei stiau ca iubirea lor este ceva special, insa daca si-ar putea oferi ceva in plus, de ce nu?

Asadar, curand, cei doi – in fata copiilor lor – vor spune un DA hotarat si plin de iubire, care va consfinti faptul ca sunt facuti unul pentru celalalt si nu-si doresc sa traiasca despartiti nici macar o secunda!

Si cum orice basm se termina cu bine, va asigur ca vor trai feritici pana la adanci batraneti!

Orasul Bath si inelul de aur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *