Asa cum v-am promis in ultima mea postare – Orasul Bath si inelul de aur, iata acum o scurta prezentare a interesantului oras Reading, cel cu care am inceput excursia noastra din luna august a acestui an.

Desi in acea zi a fost putin innorat, orasul era extrem de animat, iar noi am avut ce vedea si poza si cu greu am ales doar cateva imagini pentru acest articol.

Orasul ne-a incantat si cu siguranta vom reveni, mai ales ca magazinele de acolo sunt imbietoare, deci putem da o fuga pentru o scurta sesiune de shopping… 🙂

Informative image
Informative image
Informative image
Informative image
Informative image
Informative image

Prezentul orasului Reading

Despre orasul Reading din Marea Britanie va pot spune ca este un oras din Berkshire, situat pe Valea Tamisei, la confluenta raurilor Thames si Kennet. Acesta se afla la 40 mile (64 km) vest de Londra si este un centru comercial major, in special pentru tehnologia informatiei si asigurari.

Acesta este, de asemenea, un centru regional de vanzare cu amanuntul, care deserveste o zona mare a Vaii Tamisei cu centrele sale comerciale. De exemplu Oracle, Broad Street Mall si zona pietonala din jurul Broad Street. Orasul gazduieste Universitatea din Reading, iar anual aici are loc Festivalul Reading – unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Anglia.

Informative image
Informative image
Informative image
Informative image
Informative image
Informative image

Trecutul orasului Reading

Din perspectiva istorica, acest oras a fost un important centru comercial si ecleziastic in Evul Mediu. Acesta se afla pe locul Reading Abbey – una dintre cele mai mari si mai bogate manâastiri din Anglia medievala, cu puternice legaturi regale. Din aceasta manastire s-au pastrat poarta abatiei din secolul al XII-lea si importante ruine antice.

Pana în 1525, Reading era cel mai mare oras din Berkshire si al zecelea din Anglia pentru averea impozabila. Orasul a fost grav afectat de Razboiul Civil englez, cu un asediu major si pierderea comertului. Totusi, Reading a jucat un rol esential in Glorioasa Revolutie, a carei singura actiune militara semnificativa a fost dusa pe strazile sale.

In secolul al XVIII-lea a aparut o mare fabrica de fier in oras si a luat avant comertul cu bere pentru care Reading avea sa devina faimos. In secolul al XIX-lea si-a facut aparitia Marea Cale Ferata de Vest si s-au dezvoltat fabricile ce produc bere, dar si cele de panificatie si seminte, iar orasul a crescut rapid ca centru de productie.

Din punctul meu de vedere, cred ca daca vreodata va aduce vreun concediu sau excursie prin zona, nu ar trebui sa ocoliti acest interesant oras.

Informative image
Informative image
Reading – adica festivaluri, muzica si bere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *